Shantala Babymassage

‘Babymassage is spreken met je handen en in contact zijn met je kind”

Shantala babymassage is een ritmische totale lichaamsmassage die eenvoudig te leren is, maar geen techniek op zich mag zijn. Babymassage is een bewuste toepassing van de liefdevolle en bevestigende aanraking waarin wederzijds genieten en de aandacht voor elkaar centraal staan. De babymassage op haptonomische basis besteedt aandacht aan de kwaliteit van de aanraking. Een goede aanraking vanuit respect voor de eigenheid van de ander. Door de babymassage leren de ouders hun kind sneller kennen, zich er op afstemmen en liefdevol grenzen te stellen. Voor het kind is dit prettig en herkenbaar, wat de hechting tussen ouders en kind ten goede komt. Dit alles geeft ouders weer meer zekerheid.

Door het kind op haptonomische basis aan te spreken en te bevestigen groeit zijn zelfvertrouwen. Kortom babymassage is een fijne manier om elkaar te leren kennen. Ook worden door de massage bepaalde lichaamsfuncties gestimuleerd, wat een gunstige invloed heeft op: ontspanning, slaap, spijsvertering, afweer en motorische ontwikkeling. Naast de massage is er ruimte voor het bespreken van verschillende thema’s zoals: huilen en troosten, haptonomisch tillen en dragen. De babymassage op haptonomische basis wordt aangeboden aan individuele ouders met hun kind vanaf 6 weken. Door de individuele begeleiding is er meer ruimte in te spelen op individuele vragen en tegelijk kan er makkelijker afstemming tussen ouder en kind tot stand komen. De begeleiding bestaat uit minimaal vier a vijf bijeenkomsten van een a anderhalf uur per keer.

Babymassage voor adoptie kinderen en hun ouders: Bij adoptie kinderen verloopt de start vaak anders. Babymassage kan bijdragen aan een vertrouwensbasis, zodat hechting tussen ouders en kind goed op gang kan komen.

Wat neem je mee: Alles t.a.v. van voeding en verzorging, een groot badlaken en handdoek. Voor jezelf een korte broek, sokken en makkelijke zittende kleding. Baby massageolie naar keuze of een flesje zoete amandelolie en een klein schaaltje met een afsluitbaar dekseltje.