Iets over mijzelf


“Thuis komen is, thuis in je lichaam zijn, in vorm zijn.”

Mijn naam is Elly Kluytmans, ik ben getrouwd en moeder van drie zonen. Vanaf 1977 werk ik in de gezondheidszorg. Tijdens de opleiding tot wijkverpleegkundige kwam ik voor het eerst in contact  met haptonomie en was ik hier direct door gegrepen. Na de opleidingen in het Wetenschappelijk Instituut voor Haptonomie te Grave en de nodige jaar cursussen op de Volksacademie voor Natuurgeneeskunde in Den Bosch ben ik in 2007 gestart met een praktijk voor Haptonomische Begeleiding .

Door mijn eigen ervaringen met ziek zijn: burn-out, alopecia areata/kaalheid en collitis ulcerosa/ darmontsteking werd mij uit ervaring duidelijk dat de mens een geheel is.

Het pad van Zen, wat ik vanaf 2009 beoefen, heeft mij nog meer bij mijn innerlijke beleving gebracht en doen thuiskomen. Dat is: ‘wees gerust in heel je lichaam.’ Haptonomie in combinatie met Zenmeditatie heeft nu mijn aandacht. Ik begeleid mensen, op Haptonomische basis om innerlijk contact te maken, meer naar de innerlijke beleving te gaan en zo thuis te kunnen komen bij hun ware zelf.

Sinds 2016 leidt ik tevens Zen Spirit Rosmalen www.zenrosmalen.nl. Zen is aandacht en haptonomie is verbinden. Met aandacht verbinden met alles wat zich aandient, mens-zijn. Zien dat het leven ook lijden is, dat alles van aard verandert, en dat alles verbonden, EEN is.